Hoeven

Lancering website volgende stap in ontwikkeling nieuwbouwwijk Hoeven Zuid

Plan Hoeven Zuid Bosvenne

Een impressie van de nieuwbouwwijk Bosvenne in Hoeven Zuid (foto: gemeente Halderberge).

Tomlin Smits Tomlin Smits

Met de lancering van de website Bosvenne zet de gemeente Halderberge een volgende stap in de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk Hoeven Zuid. Deze wijk, die de naam Bosvenne heeft gekregen, moet straks uit ruim 350 woningen gaan bestaan.

Het grootste woningbouwproject van de gemeente Halderberge gaat steeds meer vorm krijgen. Inmiddels zijn de voorbereidingen gestart van het bouwrijp maken van de grond. Hiermee wordt het terrein geschikt gemaakt voor het bouwen van woningen. Zo wordt er een archeologisch onderzoek uitgevoerd en wordt het terrein vrijgemaakt van obstakels. Hierna kan het echte bouwproces gaan beginnen.

Informatie voor geïnteresseerden

Nu heeft de gemeente Halderberge dus ook de website over het nieuwbouwproject gelanceerd. Op de website is algemene informatie over de ontwikkeling te vinden. Daarnaast kunnen geïnteresseerden hier ook zien welke partners betrokken zijn bij het project. Verder kunnen mensen zich inschrijven zodra zij interesse hebben in een woning op één van de kavels. Zo omvat de website een mooi overzicht van het gehele plan en zijn onder meer het bestemmings- en beeldkwaliteitsplan er terug te vinden.

Wethouders Thomas Melisse en Hans Wierikx, gezamenlijk betrokken bij de wijk Bosvenne, zijn blij met de volgende stap die nu gezet is. “Wij zijn behoorlijk lang bezig geweest met het ontwikkelen van de website. Hij ziet er volgens ons in ieder geval mooi uit”, vertelt Melisse. Daarnaast kijken beide wethouders uit naar het moment dat er daadwerkelijk een schop de grond in gaat. “Als betrokken wethouders kunnen wij niet wachten tot het moment daar is”, zegt Wierikx.

Bezwaar tegen bestemmingsplan

Verder laat de gemeente Halderberge nog weten dat er een bezwaar tegen het vastgestelde bestemmingsplan Hoeven Zuid is binnengekomen. Het bezwaar is door de gemeente opgevraagd bij de Raad van State. Nu gaat de gemeente kijken of en op welke manier de bezwaren weggenomen kunnen worden. Dit zorgt er echter niet voor dat de planning hierdoor vertraging oploopt. “Gelukkig kunnen wij in de tussentijd gewoon doorgaan met het bouwrijp van de grond”, legt Melisse uit.