Hoogerheide

Landgoed Mattemburgh wordt eetbaar

Redactie Redactie

Landgoed Mattemburgh in Hoogerheide is compleet vernieuwd en heeft de naam gekregen ‘Eetbaar Landgoed Mattemburgh’. Het werd feestelijk geopend in het bijzijn van ongeveer 200 genodigden. “Het wordt echt een belevenis om hier te komen eten”, zegt ‘tuinbaas’ Klaas Koopmans.

 

Onder meer de groentetuin is door hem en zijn team aangepakt en staat vol met vergeten groenten zoals rabarber, postelein en merikswortel. De gasten die komen eten, krijgen eigenlijk altijd wel wat van deze groenten op hun bord. Terwijl je naar buiten kijkt zie je als het ware jouw eten nog in de tuin staan. Ook heeft het landgoed een gloednieuw parkeerterrein, wat dichterbij het restaurant is dan het oorspronkelijke terrein.

Kuipplanten

Sinds donderdag is Brabants Landschap, die het landgoed beheert, ook trots eigenaar van een nieuwe orangerie. Alle kuipplanten die op het terrein te vinden zijn zullen daar overwinteren. De eerste plant werd donderdag feestelijk naar binnen gedragen en deze zal daar de hele herfst en winter staan. Burgemeester Adriaansen van de gemeente Woensdrecht is erg trots op deze ontwikkelingen op het landgoed. Hij vindt de orangerie een geweldige toevoeging aan het landgoed en hij hoopt dat hierdoor meer liefhebbers naar de Brabantse Wal komen.