Bergen op Zoom

Lange rijen voor signeersessie K3 bij Bergse platenzaak De Waterput

Elsa Kannekens Elsa Kannekens

De meidenband K3 kwam zaterdagochtend naar Bergen op Zoom voor een signeersessie in platenzaak De Waterput. Vrijdag 22 april kwam de vinylplaat van hun nieuwste album ‘Waterval’ uit. Een dag later, op Record Store Day, hebben fans uren in de rij gestaan om een handtekening op deze lp te bemachtigen.

Om 06.45 uur stonden de eerste fans al in de rij voor de signeersessie die om 11.00 uur begon. In een pand tegenover De Waterput zaten de meiden van K3 klaar om iedereen van een handtekening en een praatje te voorzien. “Het is het wachten zeker waard”, vertelt een moeder die met een gelukkig kind het pand uitstapt “Ze waren heel vriendelijk. We hebben een praatje gemaakt en gezegd dat we heel trots zijn op Julia”.

Het succesvolle album ‘Waterval’ verscheen in december al op cd. Op Record Store Day verschijnt een eenmalige waterval-blauwe vinyl versie. “Alles wat retro is komt weer een beetje in”, vertelt Marthe De Pillecyn. “Om Waterval op vinyl uit te brengen leek ons super cool en niets is beter dan dat op Record Store Day te doen.”

Voor de Bergse Julia Boschman was de signeersessie een thuiswedstrijd en daar zitten voordelen aan: “Ik kon lekker uitslapen vanochtend. Er waren ook veel bekende mensen en dat had ik kunnen verwachten, maar eigenlijk verwachtte ik het niet. Het was wel heel leuk.”

Goed op elkaar ingespeeld

De K3 show ‘Kom Erbij!’ is in volle gang. Hanne Verbruggen moet eerlijk bekennen dat dit aan het begin best spannend was. “Het bevalt super goed. Aan het begin was er wel wat stress. Het was toch wel heel spannend om te beginnen met alle nieuwe choreografieën, maar na de eerste show merkten we meteen dat het super goed gaat.”

De meidenband is ondertussen dan ook al helemaal op elkaar ingespeeld. “Dat ging sneller dan verwacht”, vertelt Marthe. “In het begin is het een beetje spannend of het gaat klikken en hoe erg je je moet aanpassen aan elkaar, maar op een of andere manier gaat het allemaal heel erg vanzelf.”

Vlaams overnemen

Dat Julia al goed ingeburgerd is in K3 merkt haar thuisfront ook aan haar taalgebruik. “Ik hoor eigenlijk van iedereen met wie ik praat dat ik redelijk wat Vlaams aan het overnemen ben zonder dat ik het in de gaten heb. Dus wie weet praat ik over drie jaar alleen maar Vlaams.”