Wouw

Lantaarnpalen die in Wouw midden op de stoep staan moeten daar weg

De nieuwe lantaarnpalen staan midden op de smalle stoep.

De nieuwe lantaarnpalen staan midden op de smalle stoep. Foto: Eric de Regt

Kitty Joachems Kitty Joachems

Dat er pasgeleden lantaarnpalen midden op de stoep zijn geplaatst in Wouw is volgens de gemeente niet acceptabel. Dat schrijven ze aan de VLP-fractie nadat zij hier vragen over hadden gesteld.

De Potterhoeck, dat zijn de nieuwe appartementen op de hoek van de Plantagebaan en de Bergsestraat in Wouw, is opgeleverd. Het enige wat nog moest gebeuren was het plaatsen van lantaarnpalen. De verbazing was groot toen vorige week bleek dat de lantaarnpalen midden op de stoep waren geplaatst. Eric de Regt, raadslid voor de VLP klom in de pen. “Met een rolstoel, kinderwagen of rollator kom je er onmogelijk langs en ben je min of meer verplicht om over de weg te gaan”, schreef hij. De gemeente bleek niet te weten dat de lichtmasten op deze manier zijn geplaatst en vindt de situatie onacceptabel.

Smalle stoep

De gemeente weet niet of ze betrokken was bij het plaatsen van de lantaarnpalen. “Vanwege personele wisselingen is niet meer te achterhalen of de toenmalige beheerder vooraf betrokken is geweest”, aldus de gemeente. Om diezelfde reden weten ze ook niet of hierover contact is geweest met RoGeP, het Roosendaals Gehandicapten Platform.

In het antwoord aan De Regt schrijft de gemeente dat de situatie aangepast moet worden zodat rolstoelgebruikers en voetgangers met kinderwagens kunnen passeren. Dat is geen gemakkelijke opgave want de stoep is hier erg smal. Daarom is de gemeente van plan de lichtmasten zo dicht mogelijk tegen de gevel te plaatsen zodat er tenminste één meter vrije doorgang is. “Een en ander is wel afhankelijk van de ligging van ondergrondse kabels en leidingen”, waarschuwt de gemeente.