Bergen op Zoom

Laptops overhandigd aan leerlingen Curio Entree

Redactie Redactie

Vandaag kregen 24 leerlingen van Curio Entree een laptop overhandigd, zij tekenden daarvoor een bruikleenovereenkomst. Curio Entree is een opleiding speciaal voor studenten die goed voorbereid aan de slag willen gaan. Jongeren van 16 jaar of ouder zonder middelbareschooldiploma komen daarvoor in aanmerking. Voor de meeste van hen is het aanschaffen van een laptop niet vanzelfsprekend. Dat maakt het volgen van online onderwijs, huiswerk maken en verder werken lastig.

Door: Vincent Krijtenburg en Roland Pijnen

De studenten zijn bereidwillig om de opleiding te volgen, maar komen voor financiële ondersteuning niet in aanmerking. Hierdoor wordt de bal doorgespeeld naar ondernemers en vrijwilligers. Zij zijn de enige die iets voor de doelgroep kunnen doen. De school benaderde Samen in de Regio en dat bleek succesvol te zijn. Samen in de Regio kon met het netwerk van betrokken ondernemers iets betekenen voor de scholieren. 

Laptop

Dankzij Deltacom, partner van Samen in de Regio, zijn 24 refurbished laptops, ofwel gecontroleerde en gerenoveerde laptops, voorzien van een besturingsprogramma en overhandigd aan leerlingen van Curio Entree. Het zijn niet de eerste studenten die een laptop overhandigd krijgen. In oktober zijn drie leerling via het netwerk van Curio Entree al aan een laptop geholpen.

Student Merhawi Gebremichael is drie jaar in Nederland en werkte op een oude laptop die niet meer voldeed aan de eisen van deze tijd van thuisonderwijs. Hij is erg gelukkig met de moderne laptop die hij maandag ontving. “Het is een positieve actie. Ik zie alleen maar vonkende ogen”, zo zei Anita Karremans, van Samen in de Regio, trots -en ook- met vonkende ogen.

Curio Entree

Curio Entree-opleiding leidt je op als assistent in de richting: techniek, logistiek, horeca en voeding, zorg, bouw, verkoop of planten en bloemen. Met een diploma kun je doorstromen naar een mbo-opleiding niveau 2 of aan de slag op de arbeidsmarkt. Studenten zijn met name bezig met de praktijk. Zo kunnen zij erachter komen welke leerweg (BOL of BBL) het beste bij hun past. 

Studenten van 16 jaar of ouder, zonder middelbareschooldiploma, komen in aanmerking voor de 1-jarige opleiding-Entree. Het is onderwijs voor jongeren zonder startkwalificatie. Voor vluchtelingen is deze onderwijsvorm vaak de eerste ontmoeting met het onderwijs. Nu studenten voorzien zijn van een laptop, maakt het hun kansen hoger op de arbeidsmarkt, zegt Karremans.