Roosendaal

Lara is de nieuwe voorzitter van Jongerenraad Roosendaal

De nieuwe voorzitter van Jongerenraad Roosendaal, Lara Roovers | Foto: Lara Roovers.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Ze zit nog op de middelbare school, wil een master politicologie gaan volgen en uiteindelijk werkzaam worden in de landelijke politiek. De 18-jarige Lara Roovers is de nieuwe voorzitter van Jongerenraad Roosendaal. Samen met secretaris Wessel Poldermans en penningmeester Isaac Arnold vormt ze het driekoppig bestuur van 2023. Maar wie is Lara, en wat zijn haar doelen voor dit jaar?

Lara wilde al twee jaar in het bestuur van de jongerenraad terechtkomen. Maar ze was te jong. De minimale leeftijd is namelijk achttien jaar. “Afgelopen september werd ik eindelijk achttien, en toen de toenmalige voorzitter Sebastiaan Waegemaekers bekend maakte te willen stoppen, greep ik mijn kans.”

Sollicitatie

Op goed geluk solliciteerde Lara op de functie van voorzitter. En in februari 2023 was het zover: ze kreeg de voorzittershamer in handen. “Dat vond ik heel leuk. Ik was al 3,5 jaar lid, en dan ben je ineens voorzitter.”

Met haar nieuwe functie is Lara het aanspreekpunt zowel de gemeente als de leden van de jongerenraad. “Maar dat doe ik niet alleen hoor. Ik werk heel nauw samen met Wessel en Isaac, de andere twee bestuursleden. We doen heel veel samen, zoals naar afspraken gaan en zorgen dat alles voor de leden geregeld wordt.”

Doelen

Voor het komende jaar heeft Lara het doel om de jongerenraad meer zichtbaar te maken. “We willen onszelf meer laten zien op plaatsen waar veel jongeren komen.” Middelbare scholen bijvoorbeeld. “Vorig jaar zijn we daarmee begonnen, daar wil ik nu een jaarlijks iets van maken. Ook gaan we ons bezig houden met de jeugdagenda.”

Maar daar blijft het niet bij. Het bestuur wil werken met de afkorting ‘zob’. Zichtbaarheid, Ontwikkeling, Binding. “Met zichtbaarheid bedoelen we dus bijvoorbeeld schoolbezoeken. Ontwikkeling staat voor het organiseren voor activiteiten en lezingen voor onze leden. Met binding bedoelen we het binden binnen onze eigen organisatie, maar ook met de jeugd van Roosendaal. Denk bijvoorbeeld aan het introfestival voor studenten.”

Persoonlijke ambities

Ook op persoonlijk vlak heeft Lara mooie plannen dit jaar. “Ik zit in het laatste jaar van de middelbare school. Hopelijk krijg ik in de zomer mijn vwo-diploma. Ik wil eerst een bachelor gaan doen in bestuursrecht, en als ik heel ver vooruit kijk dan wil ik nog een master politicologie gaan volgen. Later zou ik graag de landelijke politiek in willen.”

Van links naar rechts: secretaris Wessel Poldermans, voorzitter Lara Roovers, penningmeester Isaac Arnold | Foto: Lara Roovers.