Wouw

Laura (60) stopt na 40 jaar als bloemist: ‘Ik ga niet achter de geraniums zitten hoor’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Bij binnenkomst oogt de bloemenwinkel al goed leeg. 40 jaar lang is Laura Deijkers (60) uit Wouw werkzaam als bloemist in haar bloemenzaak ‘Bloemsierkunst Ilona’. Na een lange periode komt hier aankomende zaterdag een einde aan. Laura gaat genieten van haar pensioen.

“Je hoort het tegenwoordig niet vaak meer dat iemand al zo lang zijn of haar beroep uitoefent hé?”, zegt Laura als ze een boeket voor een klant aan het maken is. Met veel plezier kijkt de bloemist terug op de afgelopen 40 jaar. “Het contact met de mensen ga ik toch wel het meeste missen.”

Het is goed geweest.

In 1984 begint Laura bij de bloemenwinkel. Een half jaar nadat de toenmalige eigenaar de winkel begon, besluit hij om te stoppen. Laura neemt de zaak over. De naam van de winkel heeft zij echter nooit veranderd.

Laura huurt het pand waar zij met haar bloemenwinkel inzit. “Op een gegeven moment moet je een beslissing gaan nemen. Als je de huur verlengt komt er automatisch vijf jaar bij.” Dat ziet de onderneemster op haar leeftijd niet meer zitten. Ze besluit daarom om met pensioen te gaan. “Dat ik de keuze nu gemaakt heb, zorgt voor verlichting. Het is goed geweest.”

Ik heb een boeket mogen maken voor Koningin Beatrix. Dat is toch wel heel bijzonder.

Het meest bijzondere wat Laura de afgelopen 40 jaar meegemaakt heeft? “Ik heb een boeket mogen maken voor Koningin Beatrix. Dat is toch wel heel bijzonder.” Ook is Laura dankbaar dat ze het vertrouwen van klanten kreeg om bloemstukken voor uitvaarten te maken. “Hier haalde ik ontzettend veel voldoening uit.”

Nadat Laura zaterdag 30 maart de deuren van haar zaak voorgoed zal sluiten gaat zij genieten van haar vrije tijd. Waar ze haar hond Guusje nu iedere dag mee naar de zaak nam, gaat ze er nu lekker veel mee wandelen. “Ik heb mezelf ook aangemeld om met mensen van Markant uit Wouw te gaan fietsen op de duo-fiets.” Ook wil ze gaan genieten van vakanties. “Eén ding is zeker: Ik ga niet achter de geraniums zitten!”