Hoogerheide

Leden KBO ontvangen eerste exemplaren ‘Woensdrecht Actief 2020’

Redactie Redactie

Wethouder Lars van der Beek heeft dinsdag de seniorengids ‘Woensdrecht Actief 2020’ gepresenteerd. Leden van KBO Hoogerheide-Woensdrecht mochten de nieuwe gids als eerste in ontvangst nemen.

De seniorengids geeft 55-plussers allerlei tips en informatie over het sportaanbod in de gemeente Woensdrecht. Er is keuze uit veel verschillende sporten. Denk bijvoorbeeld aan badminton, wandelen of darten.

Bewegen is vitaliteit

Volgens Christ de Weert van KBO Hoogerheide-Woensdrecht is het erg belangrijk dat ouderen bewegen. “Het is goed dat ouderen op een actieve manier ouder worden.” Hij nodigt namens de KBO iedereen uit om deel te nemen aan de verschillende sporten. “Bewegen is in ieder geval ook vitaliteit.”

De gemeente Woensdrecht heeft de seniorengids uitgebracht om meer ouderen aan het sporten te krijgen. “Door middel van sport ben in je in ieder geval blijer, word je gelukkiger oud en blijf je gezonder,” aldus wethouder Lars van der Beek.

Breder aanbod

De KBO hoopt in de toekomst dat het sportaanbod in de seniorengids wat breder getrokken wordt. De Weert is zelf actief in de tennis en geeft dat als voorbeeld. “Ik kan me voorstellen dat we daar iets organiseren en dat ouderen ook onder begeleiding een potje kunnen tennissen.”

In totaal zijn er 3.000 exemplaren gedrukt van ‘Woensdrecht Actief 2020’. Het boekje wordt de komende weken verspreid onder de doelgroep.