Hoogerheide

Leden Vogelvereniging Zuidwesthoek gehuldigd

Wethouder Hans de Waal heeft donderdagavond Jan Broos en Cees van der Linden gehuldigd © Gemeente Woensdrecht

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Wethouder Hans de Waal heeft donderdagavond Jan Broos en Cees van der Linden van Vogelvereniging de Zuidwesthoek in het zonnetje gezet. Beide heren zijn wereldkampioen geworden bij het belangrijkste vogelfestijn van de wereld: de Mondial.

De Mondial werd van 10 tot en met 13 januari gehouden in de IJsselhallen in Zwolle. Op deze tentoonstelling waren ongeveer 25.000 vogels te zien in verschillende klassen. Duizenden fokkers van kooi- en volièrevogels uit alle werelddelen komen op Mondial bijeen om vogels tentoon te stellen en te laten beoordelen.

Goud en zilver

Ook enkele leden van Vogelvereniging Zuidwesthoek uit Hoogerheide waren met hun beste vogels aanwezig. Jan Broos behaalde in de klasse grote parkieten een gouden medaille met een halsbandparkiet. Cees van der Linden wist met zijn loodbekjes zelfs twee maal kampioen te worden in de klasse ‘stam’met 371 punten (de scores van 4 vogels bij elkaar opgeteld) en in de klasse ‘enkeling’ een vogel met een score van 93 punten. Ook behaalde hij hier de zilveren medaille met een vogel, die 92 punten heeft gescoord.