Bergen op Zoom

Leer je online privacy bewaken tijdens DigiCafé in Bergen op Zoom

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Bibliotheek West-Brabant in Bergen op Zoom houdt een DigiCafé over Online Privacy. Erik Reuvers, specialist digitale geletterdheid, komt vertellen hoe je jezelf kunt beschermen als je op internet zit en hoe je internetfraude kunt voorkomen. De themabijeenkomst Online Privacy is op dinsdag 29 september.

Door: Bianca van Vugt

“Ik heb toch niets te verbergen.” Dat zeggen mensen vaak als ze gewaarschuwd worden dat ze hun privacy moeten beschermen. Het is nog maar de vraag of dat klopt. Tijdens een speciale themabijeenkomst van het DigiCafé in de bibliotheek van Bergen op Zoom kun je daar meer over leren van Erik Reuvers. Hij is specialist digitale geletterdheid. Digitale geletterdheid kijkt onder andere naar hoe handig mensen zijn met computers en hoeveel ze snappen van internet.

Blijf baas over je eigen gegevens

De Bibliotheek West-Brabant beseft dat privacy lastig kan zijn. “Op het internet is tegenwoordig nog maar weinig privé. We liken, taggen en chatten wat af. Zeker in deze tijd waarin we steeds meer het internet opzoeken of nodig hebben,” staat in de aankondiging van het DigiCafé. “We staan daarbij niet altijd stil bij het feit dat alles wat je online zet te achterhalen is. Het gaat immers over een stukje zeggenschap over je eigen persoonsgegevens.”

Tijdens de themabijeenkomst van het DigiCafé leer je wat jouw online privacy nou eigenlijk is. “We gaan aan de slag met een veilig wachtwoord kiezen, wat er online over jou bekend is, hoe je jezelf online kunt beschermen en hoe je internetfraude kunt voorkomen,” aldus de Bibliotheek West-Brabant.

Gratis toegang, maar maximaal 30 bezoekers

De avond met Erik Reuvers is een speciale themabijeenkomst van het DigiCafé, die elke laatste dinsdag van de maand gehouden wordt. Maar ook op de andere dinsdagavonden ben je welkom bij het DigiCafé in Bergen op Zoom. Er is dan een inloopspreekuur van 19.00 uur tot 20.30 uur waar je vragen kunt stellen over digitale problemen. Je kunt ook meedoen met oefengroepen of cursussen, zoals de Klik&Tik-cursus.

De themabijeenkomst Online Privacy van het DigiCafé in Bergen op Zoom is gratis, maar er kunnen maximaal dertig mensen binnen. Je kunt je aanmelden aan de balie van jouw bibliotheek, of door te klikken op deze link. Het DigiCafé is op dinsdag 29 september van 19.00 uur tot 21.00 uur in de bibliotheek aan de Kortemeestraat 17 in Bergen op Zoom.