Roosendaal

Leerlingen basisschool de Zilverlinde in debat over water

Leerlingen van basisschool De Zilverlinde gingen met elkaar in debat over water © ZuidWest Update

Redactie Redactie

MEC Roosendaal organiseerde vrijdag een Watercafé met waterdebat voor leerlingen van basisschool de Zilverlinde. De leerlingen volgden eerst een gastles en bekeken de tentoonstelling Waterwerkers, voordat ze in debat gingen. Vier groepjes kregen elk een stelling, waar samen naar oplossingen werd gezocht.

De opening werd verzorgd door Björn Rommens van de jongerenraad en Steg Snelders, jeugdbestuurder van Waterschap Brabantse Delta. Zij gaven namens de gemeente en het Waterschap allebei een cadeau aan de kinderen voor hun inzet de hele dag. Vooral het cadeau van het Waterschap viel bij de kinderen in de smaak. Zij kregen bloemtegels, waarmee zij een steen uit de grond moeten halen en de bloemtegel ervoor in de plaats leggen. Zo groeien er nieuwe bloemen en maken ze Roosendaal allemaal een beetje groener.

Enthousiast

Maggy van den Aker van MEC Roosendaal was erg trots op de kinderen. “Het is mooi om te zien hoe de kinderen samenwerken en samen naar oplossingen zoeken.” Ook wethouder Inge Raaijmakers stond soms versteld van de ideeën van de kinderen. “De vraagstukken die ze kregen vond ik wel lastig voor kinderen van groep 7, maar hoe sommige op zulke goede oplossingen kwamen had ik niet verwacht.”