Bergen op Zoom

Leerlingen Curio Pomona koken voor Leger des Heils: ‘Alternatieve examenopdracht’

Maarten Elst Maarten Elst

Ruim honderd maaltijden werden de afgelopen dagen op de middelbare school Curio Pomona aan de Pomonalaan in Bergen op Zoom klaargemaakt. Zeven leerlingen van de Zorg en Welzijn-afdeling moesten als schoolopdracht koken voor een grote groep mensen. Nu de horeca gesloten is, vond juf Minke Starink in het Leger des Heils een mooi alternatief.

De geur van macaroni doordringt in de gangen van Curio Pomona aan de Pomonalaan in Bergen op Zoom. Zeven leerlingen zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen voordat de maaltijden naar het Leger des Heils worden vervoerd. Juf Minke Starink kijkt aandachtig mee. “We hebben 25 komkommers gesneden, 25 bakjes champignons, 50 uien, 20 teentjes knoflook en dan nog twintig pakken macaroni”, somt ze op. “Ze zijn er een kleine tien uur mee bezig geweest.”

Vier routes

Jimmy Groffen is één van de chefkoks. “We hebben voor 109 personen macaroni gemaakt”, blikt hij terug. “Eerst gaan we naar het Leger des Heils. Vervolgens rijden we vier routes af.” Jimmy mikt niet op een carrière als kok, maar wil zijn horizon verbreden. “Wel ben ik blij met deze opdracht, mooi dat we dit voor het goede doel kunnen doen.”

‘Meer dan gedacht’

Bij het opruimen van het magazijn kwam Starink op het idee. “We hadden veel ingrediënten over waar we wat mee konden. We boden graag aan om voor het Leger des Heils te koken. Maar we hadden geen rekening gehouden met dat het om 109 mensen zou gaan”, lacht Starink. “Tof dat het gelukt is.”