Zevenbergen

Leerlingen groep 8 pimpen fietstunnel in Zevenbergen

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Geconcentreerd en met een verfroller in de hand zijn de groep 8-leerlingen van basisschool de Neerhof uit Zevenbergen bezig. Ze mogen namelijk de fietstunnel naast hun school opknappen. Samen met ontwerper Boudewijn Mijnlieff zorgen de leerlingen ervoor dat het fietstunneltje een vrolijke metamorfose krijgt.

Donderdagmiddag verschijnen de eerste kleuren blauw op de muren van het fietstunneltje. “Uiteindelijk komen er twaalf verschillende kleuren blauw op de muur”, vertelt Isabelle. Ontwerper Boudewijn, die als artiestennaam Oflines gebruikt, heeft alle lijnen al uitgezet op de muren. De leerlingen mogen deze vakken zelf inschilderen. “Het ontwerp bestaat uit abstracte letters. Het zijn alle eerste letters van de namen van de kinderen van groep acht”, legt de ontwerper uit.

Vrolijk

San Vermaas van Meer Moerdijk benaderde een tijd geleden Boudewijn na het zien van andere ontwerpen. “De gemeente vroeg mij of ik ideeën had om ervoor te zorgen dat de fietstunnel een mooie plek blijft”, legt Vermaas uit. De gemeente wilt met het pimpen van de tunnel voorkomen dat het een hangplek wordt voor jongeren waar zij bijvoorbeeld met graffiti aan de gang kunnen. “Ik wist dat het tunneltje naast de school lag, dus het leek mij een leuk idee om de leerlingen in dit project te betrekken.” De vrolijke kleuren moeten voor een veilig en vrolijk gevoel gaan zorgen voor de gebruikers van de tunnel.

“Ik vind het erg mooi worden. Het geeft mij een vrolijk gevoel”, vertelt een jongen. Twee andere meiden die net de verfrollers neerleggen, hebben het ook naar hun zin gehad. “Het is leuk dat wij dit in ons laatste schooljaar mogen doen”, vertellen ze.

Hoog bezoek

Ook burgemeester Aart-Jan Moerkerke helpt een handje mee. “Ik ben best wel creatief hoor”, vertelt hij lachend. Naast schilderen in zijn vrije tijd doet de burgemeester ook aan beeldhouden. Moerkerke vindt het goed dat de kinderen betrokken worden bij het project. “Zij zijn ook een van de belangrijkste gebruikers van de tunnel. Het wordt daarom nu ook een beetje ‘hun’ tunneltje.”