Woensdrecht

Leerlingen houden Woensdrecht schoon

Redactie Redactie

Vandaag ging Woensdrecht Schoon van start. Een initiatief opgericht om kinderen te laten zien hoe belangrijk een schone buurt is. In Woensdrecht en Ossendrecht werden onder leiding van de dorpsplatforms alle hotspots opgeruimd. Ongeveer 600 leerlingen van diverse scholen gingen aan de slag.

”Ik denk dat de kinderen dit als een leuk uitje zien, het niet in de klas hoeven te zitten achter het bureau zal ik maar zeggen”, vertelt Wendy de Koning van het Ossendrecht dorpsplatform. ”Maar dat ze gewoon eens buiten kunnen snuffelen, zo net na de schoolvakantie, ik denk dat dat wel fijn is om later weer goed te kunnen leren.” De kinderen van basisschool de Meulenrakkers en de brugklassers van het Zuidwesthoek College begonnen om half 11 met het opruimen van de buurt.

Wethouder Jeffrey van Agtmaal was ook aanwezig om half 11.”Ja, als ik nu de eerste reacties zag van bij de aftrap, dan hebben ze heel veel energie en hebben ze er heel veel zin in. En ik denk dat ze er ook allemaal iets van leren en ze zijn lekker buiten bezig dus dat is hartstikke mooi.” sluit de wethouder af.