Bergen op Zoom

Leerlingen ontbijten met burgemeester Frank Petter

Foto: Gemeente Bergen op Zoom

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het is de Week van het Nationaal Schoolontbijt. Daarom mochten leerlingen van basisschool De Kreek in Bergen op Zoom woensdagochtend ontbijten met burgemeester Frank Petter in het Oude Stadhuis.

Petter onderstreept hiermee, net als zo’n 250 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Tal van vragen

De kinderen uit groep 8 van De Kreek hadden tal van vragen aan de burgemeester. Dat varieerde van vragen over de leeftijd van de burgervader tot vragen over zijn huisdieren. Overigens gaven de meeste kinderen wel aan iedere dag te ontbijten. De meeste doen dan samen met andere gezinsleden aan tafel, maar er zijn ook nogal wat kinderen die de boterham voor de televisie opeten.

Aandacht is nodig

De Week van het Nationaal Schoolontbijt wordt dit jaar voor de 17e keer gehouden. Doormiddel van gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal wordt er aandacht geschonken aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet gezond ontbijten.

Lees ook: Kinderen basisschool Op Dreef ontbijten met burgemeester