Bergen op Zoom

Leerlingen ‘t Rijks en Montessorischool zetten zich in voor de bij

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Leerlingen van middelbare school ‘t Rijks en de Montessorischool in Bergen op Zoom zetten zich in voor de bij. Woensdagmiddag presenteerden de kinderen hun plannen en resultaten tijdens de Bijendag.

Scholieren zijn aan de slag gegaan met verschillende insectenhotels en werkstukken die tentoongesteld werden tijdens de bijendag. Naast de presentaties vonden woensdagmiddag op ‘t Bolwerk activiteiten plaats die allemaal in teken stonden van het verbeteren van de leefomgeving van de bij. Zo waren er gratis planten en bloembollen om mee te nemen. Ook konden kinderen zelf bloembommetjes maken. Daarnaast waren bijenhouders aanwezig voor het beantwoorden van vragen en kon er zelfs lokale honing gekocht worden.

Duurzaamheid

Wethouder Petra Koenders opende de middag officieel: ”Tijdens dit soort initiatieven is goed te zien hoe belangrijk Natuurpodium is voor de betrokkenheid van de scholen. Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van deze tijd en van onze toekomstvisie, vandaar dat we dit soort acties graag ondersteunen en aanmoedigen. Daarnaast is het mooi om te zien dat techniek en ons klimaat gekoppeld worden. Met behulp van het Technasium van ’t Rijks zijn de mooie instectenhotels gebouwd. Een mooie middag waar inwoners, scholieren en organisaties samen stilgestaan hebben bij het belang van onze omgeving en klimaat.”

Ook Marco Bakx, programma directeur Duurzaamheid van Stadlander, was deze dag aanwezig. Hij nam samen met Petra een kijkje langs alle tafels. “Mooi om te zien hoe kinderen en jongeren aan de slag zijn gegaan met dit thema. We vinden het bij Stadlander belangrijk dat ook de volgende generaties kunnen genieten van een leefbare woonomgeving. Daarom moeten we met samen goed voor onze omgeving zorgen. Dat doen we als organisaties, maar ook samen met scholen en bewoners uit de wijk.”

Vergroenen van de wijk

Tot slot heeft de gemeente, in het kader van vergroenen van de wijk, ter hoogte van Avondvrede een bloemenveld gemaakt. De scholieren hebben hier samen met de kinderen van de nieuwe inwoners van Avondvrede de bloemzaadjes ingezaaid. In het complex worden sinds kort Oekraïense vluchtelingen opgevangen.

De bijendag is een initiatief van de gemeente Bergen op Zoom, Natuurpodium en Stadlander.