Roosendaal

Leerlingen uit Roosendaal strijden voor gelijke kansen: ‘Zo wordt de wereld beter’

Anouk Houweling Anouk Houweling

Leerlingen van vier basisscholen uit Roosendaal hebben donderdagochtend het project gelijke kansen afgetrapt. Dat project moet zorgen voor meer verbinding tussen kinderen en ouders in de verschillende wijken in Roosendaal. In de graffitiloods hebben de kinderen de naam van het project met graffiti op panelen gespoten.

Leerlingen van drie scholen uit de wijk Kortendijk en een school uit de wijk Westrand waren aanwezig bij de kick-off van het project ‘Gelijke Kansen’. Tijdens de aftrap hebben de leerlingen uitleg gekregen over gelijke kansen en een workshop van eigenaar van de graffitiloods Remco van den Beemd gevolgd.

‘Art&Sport 2Go’

Tijdens de aftrap hebben de kinderen ook de naam van het project bedacht. “Gelijke Kansen’ is de formele naam van het project en de kinderen hebben de naam ‘Art&Sport 2Go’ verzonnen. Beter dan wat wij rond een vergadertafel kunnen verzinnen”, zegt schooldirecteur Ad Paantjes. Vervolgens heeft Van Den Beemd de naam op vier grote panelen gezet. daarna mochten de leerlingen zelf aan de gang om de panelen verder in te kleuren, wat met veel enthousiasme werd gedaan.

Verbinding

Het project komt vanuit de gemeente Roosendaal. Het doel van het project is om ouders en kinderen uit de verschillende wijken dichterbij elkaar te laten komen. “Verbinding met elkaar zoeken door middel van kunst, cultuur, dans en muziek”, vertelt Yvonne Telleman van Cultuur Compaan. Welke projecten er gaan plaatsvinden hangt af van wat mensen leuk vinden om te doen. Het project word nu samen met leerlingen en ouders verder uitgewerkt en in 2022 gaan de activiteiten echt beginnen. “Er gaat in november weer een meeting komen met leerlingen en de stuurgroep.”

Nog steeds nodig

Ook in Roosendaal is het verschil tussen kinderen nog groot. Ook op de scholen van directeur Paantjes. “Je ziet het niet altijd in het dagelijks leven”, zegt hij. Ook de kinderen die aanwezig zijn, vinden het onderwerp belangrijk. “Ik vind dat ze het hier in de tweede kamer ook over moeten hebben”, zegt Youssouf. Ook Cezar vind dat iedereen gelijke kansen moet hebben. “Zo wordt de wereld beter”, vertelt hij.