Roosendaal

Leerlingen van KPO basisschool Fatima zijn voor één dag circusartiesten

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Geen rekenen of topografie, maar jongleren en acrobatiek. Leerlingen van KPO basisschool Fatima kregen dinsdag wel hele bijzondere lessen. Circus Tadaa! uit IJsselstein was namelijk speciaal afgereisd naar Roosendaal om de kinderen van alles over het circus te leren.

Het is niet zomaar dat de kinderen een circusdagje cadeau krijgen van de school. “Onze basisschool bestaat zeventig jaar, dat moeten we natuurlijk vieren!”, zegt schooldirectrice Mirjam Westdorp enthousiast. “Dat doen we eigenlijk het hele jaar al. We zijn namelijk ook al naar een speeltuin geweest en naar de bioscoop.”

Verspreid over het hele schoolplein zijn leerlingen hard aan het oefenen met verschillende activiteiten als jongleren, op ballen lopen en op eenwielers rijden. “Want later vandaag geven we een voorstelling aan alle ouders, opa’s en oma’s en andere geïnteresseerden. De kinderen weten dus waar ze voor oefenen.”

De activiteiten

“Ik vond het erg leuk om op zo’n grote bal te lopen”, vertelt een meisje uit groep 6. Een schoolgenoot uit groep 5 heeft in een draaiende ton gelegen. “Daar werd ik best wel duizelig door.” Een blond meisje uit groep 2 zou graag nog op de trapeze willen. “Want daar kan je allemaal trucjes op doen.” En een jongen uit groep 7 wil op de minifietsjes rondfietsen. “Dat ziet er namelijk zo gek uit met al die grote mensen erop.”

Tijdens de lessen weet Westdorp al dat de dag geslaagd is, ondanks dat het grote optreden nog niet is geweest. “Iedereen hier loopt met zo’n grote glimlach rond. Niet alleen de kinderen, maar ook de teamleden. Ik hoop dat ze hier thuis nog over napraten!”