Woensdrecht

Leerlingen van basisschool LPS Fortuna openen regionale Kraanwaterdag

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De groep 7-leerlingen van basisschool LPS Fortuna in Woensdrecht hadden woensdagochtend een belangrijke taak. Ze hebben door middel van een spel de regionale Kraanwaterdag geopend, samen met Evides Waterbedrijf en wethouder Lars van der Beek. In totaal deden 26-duizend kinderen uit het gebied van Evides Waterbedrijf mee aan de Kraanwaterdag.

Het thema van de vierde editie van de Nationale Kraanwaterdag is ‘Water uit de kraan, goed gedaan’. De regionale Kraanwaterdag is onderdeel van deze landelijke actie. “Volgens mij willen ze ons hiermee leren dat water uit de kraan lekker en gezond is”, vertelt een meisje met een Harry Potter t-shirt. Zelf drinkt ze al veel water. “Iedere dag neem ik een fles water mee naar school, die drink ik altijd helemaal leeg.”

Tijdens de Nationale Kraanwaterdag besteden alle drinkwaterbedrijven samen met basisscholen aandacht aan het belang van drinkwater dat uit de kraan komt. “En dat we daar zuinig mee om moeten gaan”, vertelt Evides-regiomanager Edwin Poulus. “We leren ze dat kraanwater een gezonde dorstlesser is.”

Wedstrijd

Alle leerlingen van LPS Fortuna verzamelden zich woensdagochtend op het Col. Withakerplein, vlakbij hun school. Ze werden opgesplitst in twee groepen: één groep was voor team blauw, de andere groep voor team wit. En ook de groep 7-leerlingen waren opgesplitst in deze twee groepen, en gingen vervolgens de strijd met elkaar aan. “Wij hebben helaas niet gewonnen”, vertelt het meisje met het Harry Potter shirt.

Haar klasgenoot met gestreept shirt zat in het andere team, het winnende team. “We moesten eerst allemaal in hoepels springen”, legt hij uit. “Daarna gooiden we pittenzakjes in een emmer, toen moesten we drie goten ballen in een emmer laten rollen en daarna renden we snel naar de Evides mascotte.”

Meer kraanwater drinken

De rest van de ochtend kregen de leerlingen les over drinkwater. “We hopen dat ze hun ervaringen vertellen aan hun broertjes, zusjes, ouders en andere familieleden. En dat daardoor mensen vaker kraanwater gaan drinken”, aldus Poulus.