Woensdrecht

Leerlingen Zuidwesthoek College maken plantenba(n)k voor uitkijkpunt

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Wie bovenaan de Rijzendeweg in Woensdrecht even van het uitzicht wil genieten, kan dat vanaf nu op een gloednieuwe plantenbak met bankje doen. De bak die werd gemaakt door drie leerlingen van het Zuidwesthoek College, is woensdag feestelijk onthuld.

Wilma Scholtens, directeur van het Zuidwesthoek College te Ossendrecht nam de plantenbak feestelijk in gebruik door er een plant in te zetten. Daarbij waren studenten en docenten van de Ossendrechtse school en leden van het dorpsplatform. Die laatste partij is opdrachtgever voor het leerproject.

Mensen kunnen de bloemen en het uitzicht bewonderen

Ilse, Lieke en Sandrine maakten de plantenba(n)k onder begeleiding van hun leraar Erik Boen. “We moesten een bloembak maken voor op het uitkijkpunt en wij dachten: daar kunnen we ook wel een zitplek van maken. Mensen kunnen dan niet alleen de bloemen bewonderen, maar ook het uitzicht”, zegt Sandrine Mangelaars.

Kees Gravemakers en Wilco Lambrechts zijn tevreden over het project en het resultaat ervan. “Ja, ik vind het prima”, zegt Lambrechts. “Ik vind het heel leuk en zeker het bordje wat er op staat. Daarop staan de logo’s van het dorpsplatform en het Zuidwesthoek College. Mensen kunnen zien dat het een samenwerkingsverband is geweest. En dat was voor ons eigenlijk het belangrijkste.”

Leerzaam

De meiden vonden het een leerzaam project. “We hebben bijvoorbeeld geleerd dat hout uitzet als het nat wordt en dat je daar ook allemaal rekening mee moet houden. En we weten nu wat voor bloemen er bij deze natuur passen en welke insecten er worden aangetrokken door welke bloemen.”