Halsteren

Leeuwerik is slotstuk van Vogelenzang in Halsteren

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Nog geen drie weken na de start van de sloop van wooncomplex De Leeuwerik in Halsteren, is het gebouw al geheel tegen de vlakte. Op de plek van het oude complex komen drie gloednieuwe gebouwen met daarin 45 appartementen. Maar voor het zover is moet er nog het nodige gebeuren.

In eerste instantie was er sprake van een grootschalige renovatie. “Het bestaande gebouw zou grotendeels blijven staan en we zouden er nieuwbouw aan vast zetten”, zegt vastgoedontwikkelaar Joke Franken van Stadlander. “Vorig jaar werd besloten dat het toch verstandiger is om te slopen. Dat heeft met name te maken met de uitdagingen rondom het aansluiten van een oud gebouw en een nieuw gebouw.”

De Leeuwerik is ontworpen met een knipoog naar de gelijknamige vogel

De Leeuwerik bestaat straks uit drie gebouwen. Het kopgebouw heeft vier woonlagen en de twee achterste gebouwen drie woonlagen. Alle appartementen zijn levensloopbestendige woningen. Dat wil niet zeggen dat de huizen alleen voor senioren bedoeld zijn. “We hebben wel gemerkt dat er toch veel senioren dit een prettige plek vinden om te wonen”, zegt Franken.

Het ontwerp van de nieuwe Leeuwerik is van RoosRos architecten uit Oud-Beijerland en Goes. “De Leeuwerik is ontworpen met een knipoog naar de gelijknamige vogel. Die is licht- en donkerbruin. En dat zie je terug in het ontwerp van het gebouw.”

Medewerkers van de Sinkegroep zijn naar schatting nog een week of twee bezig met het opruimen van het slooppuin. Na de zomer gaat Stadlander de omgevingsvergunning indienen. De hoop is dat Bouwgroep Schrijver dan begin 2022 van start kan gaan met de bouw. In de zomer van 2023 kunnen de gebouwen als slotstuk van Vogelenzang dan klaar zijn.