Roosendaal

Leisure Park Roosendaal verwacht 4 miljoen bezoekers

Redactie Redactie

Het voltallige college van de gemeente Roosendaal was dinsdagmiddag op werkbezoek bij het toekomstige Leisure Park Roosendaal. Recreatiepark De Stok en McArthurGlen Rosada willen met deze ontwikkelingen naar 4 miljoen bezoekers per jaar. “Dit trekt ook bezoekers naar de stad Roosendaal”, benadrukt Ewald Sieben, van Ondernemersvereniging De Stok.

 

 

Het recreatiepark moet nog flink op de schop om deze ontwikkeling te kunnen realiseren. Er moet een hotel komen met ruim 120 kamers. Daarnaast moeten de ontsluitingswegen verbeteren, er moet een echte parklaan komen, meer ruimte voor groen, een kabelbaan verbinding met het centrum en er moet meer parkeerruimte komen. “We willen dat bezoekers niet één dag komen shoppen, maar meerdere dagen komen genieten van het gehele Leisure Park. We gaan pakketten aanbieden zodat het meer wordt dan alleen shoppen”, zegt Ewald Sieben.

Werkgebied

Het bestuurslid van Ondernemersvereniging De Stok vindt dat veel personen en ondernemers uit het centrum een gevaar zien in het aankomende recreatiepark. “Ik denk dat als er meer mensen hier naar toe komen er ook veel mensen het centrum van Roosendaal bezoeken. Op dit moment moeten we blij zijn met mensen die misschien vanuit Bergen op Zoom een keer langskomen. Maar we willen ons werkgebied uitbreiden van Den Haag tot Brussel. De doelgroep is bereid om één uur te rijden”.

Ambitieus

De bezoekers konden al gebruik maken van het zwembad, kartbaan, skydive, golfbaan, sauna en squashbanen. Daar moet in de toekomst een watersportvijver, trampolinehal, bowling en bioscoop bijkomen. De watersportvijver is er al maar wordt nog niet optimaal gebruikt. “Die vier miljoen is erg ambitieus, maar de eerste geluiden van de politiek zijn al positief”, sluit Sieben af.