Woensdrecht

Lentedag bij zorgboerderij De Leemberg in Woensdrecht

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een blauwe lucht, een stralende zon en heel veel babydieren. De perfecte omstandigheden voor ouders en hun kinderen om de Lentedag van zorgboerderij De Leemberg in Woensdrecht te bezoeken. Eigenaresse Jacqueline Sommeling kan haar geluk niet op: ”Deze dag is zeker geslaagd!”

Tussen elf uur ‘s ochtends en vier uur ‘s middags was de boerderij open voor bezoek. Speciaal voor deze dag waren er allerlei activiteiten te beleven zoals ponyritjes, alpaca’s scheren en cavia races.

Kinderen konden hun energie kwijt op verschillende speeltoestellen en een springkussen. Ook stonden er meerdere kraampjes met spullen en een rad van fortuin. Bij één van de kraampjes konden kinderen een glittertattoo laten zetten. Vooral de dierenweide -waar veel babygeitjes rondliepen- werd druk bezocht. Er zijn in april meerdere tweelingen en vierlingen geboren. De ouders vermaakten zich prima met een drankje in het zonnetje terwijl de kinderen op avontuur waren.

De Lentedag is ruim van te voren gepland, dus wat was de organisatie blij met het lekkere weer, zegt Jacqueline Sommeling. Bijna alle medewerkers, cliënten en bewoners hielpen mee om alles in goede banen te leiden. “Een geslaagde dag dus, voor het hele team.”