Hoogerheide

Lentefeesten 2022: “De straten van Hoogerheide zullen stralen”

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Aanstaande donderdag staat Hoogerheide in het teken van de Lentefeesten. De braderie op Hemelvaartsdag belooft een groot feest te worden, zegt de organisatie. Wie donderdag naar Hoogerheide komt kan rekenen op autoshows, kermis en een boel gezelligheid.

Vorig jaar en het jaar daarvoor ging de Lentefeesten niet door wegens corona. “De ondernemers hebben daardoor lang kunnen broeden op plannen en ideeën. Die worden aanstaande donderdag tot uitvoer gebracht”, zegt supermarkt-ondernemer Paul Lucius die tevens lid is van het winkel- en horecahart Hoogerheide. “Er is veel te zien, zoals een modeshow. En er zijn veel lente-aanbiedingen.”

Negentig procent van hen neemt deel aan de lentefeesten

De organisatie is in opdracht van het winkelhart in handen van Euromarkt St. Christoffel. “De plaatselijke ondernemers pakken groots uit”, zegt Conny Berkelmans van Euromarkt St. Christoffel. “Negentig procent van hen neemt deel aan de lentefeesten. Naast de lokale ondernemers komen er ook 150 standhouders van buiten de regio naar de Raadhuisstraat.”

Op de parkeerplaats achter de Action zal deze dag een show voor getunede auto’s zijn en ook zal de pop-up store van Herwonnen Levenskracht deze dag geopend zijn. De terrassen in de Raadhuisstraat zijn geopend en met diverse kermisattracties is er voor jong en oud voldoende te zien en te beleven in de Raadhuisstraat.

American day

Het terrein om en rondom het gemeentehuis is het domein van Amerikaanse auto’s en motors. Hier kunnen bezoekers naast het bekijken van de auto’s en motoren diverse leuke spullen kopen bij de aanwezige standhouders. “Het wordt dus echt een dag om niet te vergeten”, zegt Conny Berkelmans.

Kinderrommelmarkt

Op het Ouwe Raedthuysplein is een kinderrommelmarkt waar kinderen spullen mogen verkopen. “Aanmelden is niet nodig. We hebben wel graag dat mensen de spullen die ze niet verkopen weer mee naar huis nemen.”

Parkeren kan op deze dag onder andere op het terrein achter Bistro d’ouwe leeuw waar de scouting het parkeerbeheer verzorgd, alsmede op het parkeerterrein aan de Haviksberg en achter de Jumbo Supermarkt.