Hoogerheide

Lentepicknick in Hoogerheide: “Tijd voor een positieve vibe!”

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Een hapje en een drankje kun je nu weer op het terras nuttigen, maar je kunt komende zondag ook lekker in de natuur of in je eigen tuin picknicken. Een club ondernemers uit Hoogerheide heeft de lentepicknick in het leven geroepen. Daarbij is een goed gevulde picknickmand te combineren met een fijne wandeling of een fietstocht.

De lentepicknick is een initiatief van Eline de Lange van Centrum Fit. Eerder hield zij al een inzamelingsactie om de lokale horeca en sportclubs te steunen. Vier van die horecagelegenheden zijn nu betrokken bij de lentepicknick die op zondag 2 mei zal plaatsvinden. Ook sportschool Anytime Fitness is betrokken bij de sportieve kant van het verhaal.

positieve vibe

“Het is al een lange tijd geleden dat we iets mochten organiseren en we vonden het tijd om de positieve vibe te krijgen. Een picknick is veilig. Mensen kunnen zitten waar ze willen en afstand houden en tegelijkertijd de lokale horeca steunen”, zegt de Lange. Eén van de aangesloten lokale horecagelegenheden is Het Raedthuys op het Ouwe Raedthuysplein in Hoogerheide. “We zijn al een lange periode dicht. De bestellingen voor afhalen en bezorgen nemen af en de rek is er wel een beetje uit”, zegt uitbater Niels Kuijlen, die erg te spreken is over het initiatief voor de lentepicknick.

Lentepicknick

Naast Het Raedthuys doen Bij de Pastorij, Kwalitaria en El Sueño mee aan de picknick. Ieder hebben ze een unieke picknickbox samengesteld die tot en met vrijdag te bestellen is. Deelnemers mogen de box op zondag 2 mei zelf komen ophalen. Mensen die ziek of in quarantaine thuis zitten kunnen de box laten bezorgen door Exclusief Centrum Fit.

Wandeling

Er zit ook een sportief tintje aan de lentepicknick. Anytime Fitness zette een wandeling uit in de regio die perfect aansluit op de picknick. “Het is een hele leuke wandeling in Hoogerheide en Woensdrecht. We pakken dorp en natuur mee. Het is een wandeling van ongeveer 6 kilometer. Een mooie tocht van een uurtje”, zegt Wouter Troost van Anytime Fitness. Op 2 mei vindt ook de Oranjerit van Stichting openbare feestelijkheden plaats.