Geen regio geselecteerd

Leo Otterman 2 jaar langer stadsdichter Roosendaal

Redactie Redactie

Leo Otterman blijft twee jaar langer actief als stadsdichter van Roosendaal. De bedoeling was dat de stadsdichter twee jaar bleef zitten, maar de gemeente Roosendaal en Bibliotheek VANnU besloten het nog eens met twee jaar te verlengen. Otterman blijft zijn functie bekleden tot maart 2018.

Leo Lotterman heeft in de anderhalf jaar tijd 36 stadsgedichten geschreven en nog eens 20 optredens gegeven. Het oeuvre van Lotterman is regelmatig terug te vinden in BN/De Stem, op de website van Bibliotheek VANnU en op zijn eigen Facebook-pagina. Hij verwierf landelijke bekendheid dankzij zijn gedicht over vluchtelingen, dat op een groot raam was geplakt bij Sail 2015 in Amsterdam.

Het motto van Leo Lotterman is: Een stadsdichter dicht voor de stad, niet tegen de stad. En dat is ook terug te vinden in zijn werk. Hij wil zelf de stad aan het woord laten op een poëtische, onafhankelijke manier van wat er gebeurt in de gemeente. Kritisch, vrolijk, melancholisch, het ligt maar net aan het onderwerp. Binnenkort verschijnt er een gedichtenbundel over Roosendaal en daar is hij druk mee bezig. Op dit moment werkt Lotterman ook samen met stadsfotograaf Aad Meijer met het project ‘Stadsnomaden’. Bij dat project worden beeld en tekst samengevoegd om de stad te portretteren.

De gemeente Roosendaal vindt een periode van 2 jaar te kort voor het stadsdichterschap. In de toekomst gaat de functie in periodes van 4 jaar worden ingevuld.