Roosendaal

Leo Rijpert Cup staat inmiddels stevig op de voetbalkalender

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Na dertien succesvolle edities staat de Leo Rijpert Cup inmiddels stevig op de voetbalkalender. Dit internationale jeugdtoernooi, vernoemd naar de overleden oud-voorzitter van RSC Alliance Leo Rijpert, belooft ook dit jaar weer een waar spektakel te worden.

Op 9 en 12 mei 2024 zullen de velden van Sportpark Kortendijk in Roosendaal bruisen van het voetbaltalent. De organisatie bestaat uit een hechte groep vrijwilligers van RSC Alliance. Zij organiseren het evenement in samenwerking met NAC Breda, is er weer helemaal klaar voor. “We beginnen in september al met het versturen van de uitnodigingen,” vertelt Jos Gommers, een van de drijvende krachten achter het evenement. “Onze samenwerking is een geoliede machine geworden door de jaren heen.”

Bekende namen

De competitie is opgesplitst met de onder-15 categorie die op donderdag speelt en de onder-13 categorie op zondag. “Dit hebben we zo geregeld omdat de reguliere competitie pas eind mei eindigt,” legt Gommers uit. Dit jaar doen er twaalf ploegen mee, waaronder bekende namen als De Graafschap, FC Groningen, KMSK Deinze, en Sparta Rotterdam.

Onvoorspelbaar

Ondanks de strakke organisatie, blijft het toernooi vol verrassingen. “Er gebeurt altijd wel iets onvoorspelbaars. tijdens een vorige editie hadden we een ziekenwagen nodig vanwege een blessure,” zegt Gommers. Toch is de sfeer altijd opperbest en eindigt het toernooi traditioneel met een gezellige barbecue voor de vrijwilligers. “We zijn dan bekaf maar voldaan!”

Op de kalender

De inschrijvingen voor dit jaar waren sneller binnen dan ooit. “We merken dat we bij de betaalde voetbalclubs echt op de kalender staan,” voegt Gommers toe. Spelers als Richairo Zivkoviç (Ajax en FC Utrecht) en Mauro Junior (Desportivo Brasil en PSV) hebben hier in het verleden hun skills tentoongespreid. Vorig jaar was het voor de deelnemers en de organisatie een enorme opsteker dat NAC-keeperstrainer Gabor Babos en Nederlandselftalkeeper Bart Verbruggen de prijzen wilden uitreiken.

Jos Gommers op de foto met Gabor Babos en Bart Verbruggen.
Jos Gommers op de foto met Gabor Babos en Bart Verbruggen.

Toeschouwers zijn welkom vanaf 10 uur ‘s ochtends en de entree bedraagt 5 euro. Hiervoor krijg je naast toegang ook een programmaboekje en lootjes voor de loterij. Het toernooi is een perfecte kans om de voetbalhelden van morgen aan het werk te zien en te genieten van topvoetbal in een gemoedelijke sfeer.