Lepelstraat

Lepelstraat herdenkt 75 jaar bevrijding

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Lepelstraat herdenkt 75 jaar bevrijding met een tentoonstelling, een herdenkingsviering en een bevrijdingsconcert. Dat gebeurt in het weekend van 26 en 27 oktober. Er is ook een herdenkingsroute uitgezet.

Het is 75 jaar geleden dat het zuiden van Nederland bevrijd werd van de Duitsers. Onder andere Engelse, Canadese en Amerikaanse soldaten hielpen daar bij. Lepelstraat wil de bevrijding herdenken onder het motto ‘Vrijheid voor ons allen’.

Tentoonstelling in kerk

Op zaterdag 26 oktober is de opening van de tentoonstelling ‘Vrijheid voor ons allen’. Deze tentoonstelling is te zien in de kerk H. Antonius van Padua in Lepelstraat. De tentoonstelling is daarna geopend op dinsdag van 10.00 tot 13.00 uur, donderdag 13.00 – 16.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur.

Gezinsviering met Kinderkoor

Op zondag is er om 11.00 uur een speciale gezinsviering in de kerk om de bevrijding te herdenken. Er wordt gezongen door een gelegenheidskoor en door het Kinderkoor. Na afloop is er een kop koffie of thee en kan de tentoonstelling worden bezocht.

Bevrijdingsconcert en herdenkingsroute

Zondagmiddag is er in de kerk een bevrijdingsconcert. Dit concert wordt gegeven door Harmonie Sint Antonius. Het begint om 14.00 uur.

Bij de tentoonstelling hoort een herdenkingsroute door Lepelstraat. Deze route kan je te voet, met de fiets of met de auto afleggen. En natuurlijk op elk moment dat je maar wil. De flyer voor deze herdenkingsroute vind je in de kerk, bij de tentoonstelling ‘Vrijheid voor ons allen’.