Lepelstraat

Lepelstraat maakt programma Straotse Karnaval bekend: ‘We zijn blij dat er weer meer kan’

Sven de Laet Sven de Laet

Nu er door de versoepelingen van de coronamaatregelen meer mogelijk wordt, gooit ook Lepelstraat het programma voor het Straotse Karnaval om. Door het ontbreken van traditionele evenementen als de open avonden bij de bouwclubs en de optocht is het nog niet zoals vroeger, geeft de stichting aan. “Maar we zijn blij dat er weer meer kan in de Straot.”

Het leutfeest barst dit jaar los op vrijdagavond met het Sint-Juttemisbal, een eenmalig feest om het einde van de lockdown te vieren. Een dag later start carnaval officieel met ‘T Kladse Uitsmijterbal, waarbij in Gasterij de Kladde een stevige bodem gelegd kan worden. Die middag staan er vervolgens nog wat plechtigheden op het programma, zoals de toespraak van de Prins en het oplezen van de 11gebooije door de Grootste Boer. Ter vervanging van de optocht, zullen Prins Wil I en zijn gevolg een fietstocht maken door het dorp.

De zondag staat vooral in het teken van het Dweile deur de Straot, het alternatief voor de kroegentocht. Dat zal starten om 14.11 uur in de Grote Speultuin ‘t Patronaat en zo’n twee uur later eindigen in Gasterij de Kladde. Op maandag is er vervolgens een groots kinderspektakel ter vervanging van de kinderoptocht. In de Patronaatse Binnen Speultuin kunnen de jonge inwoners van het dorp dan spelletjes spelen. Op de slotdag vindt het traditionele sluitingsbal met het afschieten van de Ekster plaats bij Gasterij de Kladde.