Tholen

Lepelstraatse schapenhouder treft doodgeschoten lammetje aan

Stockfoto: Pixabay - Leonie Schoppema

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Ger Bovee uit Lepelstraat heeft lammetjes lopen aan de Zeedijk bij Oud-Vossemeer. Afgelopen vrijdag ontdekte hij dat er een was doodgeschoten. Hij kan het gewoonweg niet geloven maar het is wel gebeurd.

De lammetjes en moederschapen staan in een weiland tussen de Zeedijk bij Oud-Vossemeer en de Campweg bij Sint Philipsland. Een exact moment is moeilijk te bepalen maar het lam is op donderdag of vrijdag neergeschoten. Eerst dacht Bovee nog dat het dier door een hond gegrepen was, vertelt hij aan de Zeeuwse krant de PZC. Al snel bleek het echter om een schotwond te gaan. Dat vermoeden is inmiddels bevestigd door een jager.

Geen honden

De politie doet onderzoek naar het incident en hoopt op getuigen die iets weten. Hen wordt gevraagd zich te melden. Inmiddels zijn de dieren naar een andere plek op de dijk gebracht omdat de groep onrustig was. Tijdens het verplaatsen kwam Bovee nog wandelaars tegen met honden. Mensen zijn er welkom maar hun honden niet. Ger hoopt, zegt hij tegen de PZC, dat men dat verbod respecteert. Hij wil voorkomen dat er mogelijk meer misgaat met zijn dieren.