Roosendaal

Leutmart Roosendaal afgelast wegens slecht weer

Foto: © Leo de Jaeger

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Leutmart in Roosendaal gaat niet door. Maandag is het weer te slecht om het evenement te kunnen houden. Dat schrijft de Stichting Carnaval Roosendaal op haar website.

De commissie Leutmart heeft over het weer overleg gehad met een weerkundige van vliegbasis Woensdrecht. Die waarschuwde voor storm met zware windstoten. In overleg met de Stichting Carnaval Roosendaal heeft de commissie besloten de Leutmart daarom af te lasten.

Geen uitwijkmogelijkheid

Het was niet mogelijk de Leutmart te verhuizen naar een andere locatie. Alle mogelijke uitwijklocaties zijn maandag al in gebruik voor andere evenementen. De weersverwachtingen geven aan dat het later op de dag wel droog wordt, maar dat de stormachtige wind blijft aanhouden.

Windstoten

De Stichting Carnaval Roosendaal zegt daarover: “Bij windstoten boven windkracht 5 is het onverantwoord en onveilig. Hierdoor kunnen we de veiligheid van de bouwers van de kramen alsook de veiligheid vanmiddag van de deelnemers en pralllen en brakken niet garanderen.”

De stichting vindt het uiteraard erg jammer dat de Leutmart niet door kan gaan. Niet alleen voor alle deelnemers die klaar stonden om een leuke middag te organiseren voor de kinderen, maar natuurlijk ook voor de prallen en de brakken zelf. “Een beslissing die we liever niet hadden hoeven nemen maar onder deze omstandigheden kon het helaas niet anders.”