Roosendaal

“Levensgevaarlijk”: ruim 1.000 kilo zwaar vuurwerk in garagebox

Foto: © Politie Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie heeft ruim 1.000 kilo zwaar illegaal vuurwerk gevonden in een garagebox aan de Anna Bijnslaan in Roosendaal. Agenten controleerde de garagebox donderdagmiddag na een anonieme tip. Een wegrennende vrouw is gearresteerd. Zij had een tas bij zich met 1,5 kilo aan henneptoppen.

Door: Bianca van Vugt

De politie noemt de situatie levensgevaarlijk. In een garagebox aan de Anna Bijnslaan in Roosendaal bleek meer dan 1.000 kilo aan zwaar illegaal vuurwerk te liggen. “Als er in deze garagebox brand zou zijn uitgebroken of iets anders was misgegaan, dan waren de gevolgen niet te overzien,” waarschuwt de politie op Facebook.

Anonieme tip

Het vuurwerk is ontdekt na een anonieme tip. Agenten kwamen hierdoor donderdagmiddag uit bij een woning en de bijbehorende garagebox. Het illegale vuurwerk is in beslag genomen. Toen agenten bij de garagebox aan het werk waren, zagen ze uit één van de woningen een vrouw met een tas wegrennen. Ze stapte in een auto en reed weg. De politie wist haar bij de Lindenburg in Roosendaal aan de kant te zetten. In de tas zat 1,5 kilo aan henneptoppen.

De vrouw is 20 jaar en komt uit Roosendaal. Ze is gearresteerd en de hennep is in beslag genomen. De politie heeft haar na verhoor weer vrijgelaten. Het onderzoek naar de ruim 1.000 kilo zwaar vuurwerk gaat verder.