Wouw

Lezing over 250 jaar oude pompen en waterleiding Wouw

Bouw waterpomp Wouw (Foto via René Hermans)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

René Hermans geeft op 27 februari een lezing over de oude pompen op de Markt in Wouw en over de aanleg van de ongewenste waterleiding in het dorp. De lezing wordt georganiseerd door de KBO.

Vorig jaar is gevierd dat de waterpompen op de Markt in Wouw 250 jaar bestaan. De pompen zijn lange tijd noodzakelijk geweest voor de bewoners van het dorp en waren een belangrijke watervoorziening. De twee pompen lijken hetzelfde, maar zijn dat niet. Hoe dat zit, kun je horen tijdens de lezing.

Verzet tegen waterleiding

In de tijd dat in heel Nederland waterleiding werd aangelegd, bleef de gemeente Wouw zich verzetten tegen de komst van waterleiding. Zelfs toen er berichten kwamen over de slechte kwaliteit van het Wouwse drinkwater, was de nieuwe waterleiding niet welkom.

René Hermans vertelt niet alleen over de geschiedenis van de waterpompen en de waterleiding. Hij laat ook oude afbeeldingen en foto’s zien.

Aanmelden

De lezing is op woensdag 27 februari om 14.00 uur in cultureel centrum De Geerhoek aan de Kloosterstraat in Wouw. Voor KBO-leden is het gratis, anderen betalen 2 euro entree. De KBO vraagt wel of geïnteresseerden zich vooraf willen aanmelden. Dan weten ze of ze de grote of de kleine zaal moeten reserveren. Aanmelden kan via [email protected] of via 0165-303.289.