Moerdijk

Liesbeth is de 250-duizendste reiziger van Buurtbus 218 uit Moerdijk

Foto: Arriva

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Arriva heeft vrijdag haar 250-duizendste passagier van Buurtbus-lijn 218 verrast. Liesbeth Wedage kreeg de felicitaties en een bos bloemen van wethouder Pauline Joosten. De gemeente Moerdijk, de vereniging Buurtbus Moerdijk en vervoersbedrijf Arriva stonden hierdoor stil bij het feit dat Liesbeth de 250 duizendste reiziger is sinds de oprichting van de buurtbuslijn in 2005.

Liesbeth reist al jaren zo’n drie à vier keer per week met lijn 2018. “Zo’n zes jaar nu denk ik”, vertelt ze tegen Arriva. “Omdat ik deze reis zo vaak maak, heb ik met veel chauffeurs een goede band opgebouwd. Het zijn gezellige ritjes.” Naast bloemen kreeg Liesbeth een jaar-trajectkaart van buurtbuscoördinator Christian Villee. En namens de provincie Noord-Brabant mocht Villee haar ook een Brabant sjaal en een dopper overhandigen.

Wethouder Joosten dankte de vrijwilligers van de buurtbusvereniging. “Dankzij jullie, de vrijwilligers, blijven mensen uit Zevenbergschen Hoek en Moerdijk-Dorp via Zevenbergen aangesloten op het Brabantse en landelijke openbaar veroer-netwerk. Jullie maken echt een verschil voor mensen als Liesbeth.”

Ook Christ van Diepstraten, voorzitter van Buurtbus Moerdijk, stond stil bij de mijlpaal. “De buurtbus is een belangrijke behoefte voor mensen. Dat blijkt uit het feit dat er al 250-duizend ritten zijn gemaakt.” En hoe die ritten voor de vrijwilligers zijn als er mensen zoals Liesbeth meereizen? “Ontzettend gezellig en dankbaar!”