Bergen op Zoom

Lievevrouweparochie brengt Paasfilm over ‘thuis komen’

De cover van de Paasfilm (foto: Fredi Hagedoorn)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Welkom thuis. Het is de titel van de nieuwe Paasfilm van de Lievevrouweparochie uit Bergen op Zoom. De film gaat woensdag 13 maart in première in het Eventum in Bergen op Zoom. Daarna is Welkom thuis online te kijken op de website van de parochie, en op Eerste Paasdag (31 maart) op ZuidWest TV.

De film gaat over Thijs en Lot. Thijs wil muzikant worden, maar houdt nogal van feesten. Daarvoor gebruikt hij het geld van zijn vader, dat er snel doorheen vliegt. Kan hij zijn vader nog onder ogen komen als het écht tegenzit? En dan is er Lot, zij heeft recent een bijzondere ervaring gehad met God. Daarom wil ze zich graag laten dopen, maar ze voelt zich nog niet zo welkom geheten door de andere parochianen. Die lijken niet zo happig op nieuwkomers. Gaat ze zich nog thuis voelen?

Inspiratie

Welkom thuis gaat ober thuis komen en je geaccepteerd voelen zoals je bent. “De inspiratie voor de film kreeg ik uit een Bijbelverhaal: de Verloren Zoon”, vertelt Fredi Hagedoorn, die het script geschreven heeft. “Daarin wordt heel mooi beschreven hoe in families mensen zich van hun slechtste, maar ook van hun beste kant kunnen laten zien. Als iemand jou je fouten kan vergeven, werkt dat enorm bevrijdend.”

Een andere aanleiding is dat Hagedoorn de afgelopen tijd meerdere mensen ontmoette die op latere leeftijd katholiek wilden worden. “Zij vertelden allemaal over een onrustig zoeken, tot zij zich thuis voelden bij God. Zelf heb ik een thuis gevonden in de kerk, en dat wens ik hen ook toe.”

Praktische informatie

In de film spelen amateur toneelspelers uit Bergen op Zoom de hoofdrollen. Parochianen uit de Lievevrouweparochie en de Sint Norbertusparochie uit Roosendaal zijn de figuranten. Pastoraal werkster Fredi Hagedoorn heeft het script geschreven, en ZuidWest TV heeft de opnames gemaakt en de uiteindelijke film gemonteerd. Aanmelden voor de première kan door te bellen naar het Parochiecentrum (0164-233574), of door te mailen naar [email protected]. De première start om 19.30 uur.

Foto gemaakt door Fredi Hagedoorn tijdens de opnames.
Foto gemaakt door Fredi Hagedoorn tijdens de opnames.