Bergen op Zoom

Lijst Linssen en PvdA in de bres voor bewoners langs het spoor

Foto: Shutterstock

Redactie Redactie

Volgens Lijst Linssen en PvdA regent het klachten over de wissels op het Bergse spoor. Bewoners aan de Parallelweg, het Benedenbaantje en appartementencomplex de Statie, gelegen aan het Stationsplein, zijn de overlast beu en hebben de politieke partijen om hulp gevraagd.

Op 22 oktober 2015 heeft de gemeenteraad unaniem een motie aangenomen waarin het college is verzocht om de overlast bespreekbaar te maken bij de minister van Infrastructuur & Milieu. Op 9 mei 2016 heeft Lijst Linssen wederom aandacht gevraagd voor de klachten van de bewoners. De klachten gingen indertijd over de veiligheid rondom het spoor, de trillingen en de geluidsoverlast. Gesprekken met Prorail hebben niet geleid tot het gewenste.

Wissels

In 2016 is echter door Prorail beloofd om twee wissels te verwijderen. De betreffende wissels hadden geen functie meer. De verwijdering zou in 2020 plaatsvinden, maar hierover hebben de bewoners geen schriftelijk bevestiging ontvangen. De PvdA en Lijst Linssen willen graag zien dat Prorail haar verantwoordelijkheid neemt door de betreffende wissels op te waarderen. De bewoners, Lijst Linssen en de PvdA zijn van mening dat er te hard wordt gereden op het spoor. Dit gebeurt vooral in nacht en de vroege ochtend. Volgens Prorail is hier blijkbaar niets aan te doen. Prorail is in hun ogen alleen verantwoordelijk voor de aanleg en instandhouding van het spoor. Het spoor wordt verhuurd aan verschillende transporteurs.

Vragen

Beide partijen willen dat het college opkomt voor de burgers. Zij hebben daarom vragen gesteld aan het college. Ze vragen zich af of het college genoeg gedaan heeft en ze willen dat het college zo snel mogelijk in gesprek gaat met Prorail. Het college moet nog een reactie geven op de gestelde vragen.