Bergen op Zoom

Lijst Linssen pleit voor een beter Borgvliet

Redactie Redactie

Politieke partij Lijst Linssen maakt zich al een tijdje zorgen om de wijk Borgvliet in Bergen op Zoom. De wijk zou onveilig zijn en er zou veel overlast zijn van straattuig. In de commissievergadering van Burger en Bestuur gaat Lijst Linssen pleiten voor een beter Borgvliet.

Afgelopen jaarwisseling was het opnieuw raak in Borgvliet. Er was brand in basisschool het Palet, er werden stoeptegels op auto’s gegooid, er werden ruiten ingetrapt en er waren zelfs pistoolschoten te horen. De bewoners zijn het zat. De wijk Borgvliet zoals die nu is, is niet de wijk zoals de bewoners die vroeger kenden. De leefbaarheid staat onder druk en veel bewoners eisen actie van de gemeente, politie en politiek.

Lijst Linssen wil dat de politie andere prioriteiten gaat stellen en dat de gemeente meer gaat handhaven in de wijk. Ook zal de partij tijdens de commissievergadering van 19 januari pleiten voor het neerleggen van een grotere rol bij basisscholen in het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag. Tenslotte streeft de partij ernaar dat schade aan gemeentelijke eigendommen wordt betaald door de daders of hun ouders.