Bergen op Zoom

Lijst Linssen wil opheldering over lange wachttijden huurwoningen

Redactie Redactie

De politieke partij Lijst Linssen en het college zijn het niet eens over de lange wachttijden voor huurwoningen. De partij wil ook de voorrangsregeling voor statushouders ten opzichte van andere woningzoekenden uit de gemeente afschaffen. Een eerder ingediende motie werd uiteindelijk verworpen, omdat de wachttijd ‘maar’ zes maanden zou zijn, maar dat blijkt volgens Lijst Linssen niet te kloppen.

Volgens Lijst Linssen blijkt uit onderzoek, waar onder andere BN De Stem over berichtte, dat de wachttijd niet zes maanden, maar vier jaar blijkt te zijn. Daarnaast beweert de partij vaak meldingen te ontvangen over de bijzonder lange wachttijden in de sociale huursector.

Opheldering

Daarom vraagt Lijst Linssen om antwoorden van het college. Hoe het college aan de gemiddelde wachttijd van zes maanden komt, is voor de partij een groot raadsel. De partij tilt hier enorm zwaar aan. In de brief die het stuurt naar het college vraagt het om de waarheid en feitelijkheid van gegevens. Volgens de partij zou de stemming heel anders geweest zijn als de echte cijfers onthuld werden. De partij vraagt om antwoord voor de raadsvergadering op 19 december.