Etten-Leur

Lindsay van Zundert zegt EK wegens privéomstandigheden af: ‘Als ik meedoe wil ik het goed doen’

Lindsay van Zundert tijdens een interview voor ZuidWest Update.

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Lindsay van Zundert (18) uit Etten-Leur zal aankomend voorjaar niet afreizen naar Litouwen voor de Europese Kampioenschappen. Door privéomstandigheden heeft de jonge kunstschaatsster niet voldoende kunnen trainen voor het toernooi.

“Als ik ergens aan meedoe wil ik het goed doen. Ik wil mijzelf optimaal kunnen voorbereiden”, laat Van Zundert eerder deze week weten aan ZuidWest Update. Op advies van haar coaches trekt ze zich terug.

De KNSB laat weten dat het een moeilijke beslissing is. “Door privéomstandigheden heeft Lindsay de laatste tijd niet genoeg kunnen trainen om competitief te kunnen zijn in Kaunus”, aldus de schaatsbond op hun website.

Momenteel is de jonge kunstschaatsster hard aan het trainen voor de wereldkampioenschappen in Canada. “Die gaan vooralsnog gewoon door”, vertelde Van Zundert eerder deze week.

Een jaar geleden schitterde de Etten-Leurenaar nog op de Olympische Spelen, waar zij tijdens de openingsceremonie ook de vlag mocht dragen samen met Kjeld Nuijs. Tijdens de spelen wist Van Zundert een knappe achttiende plaats te halen voor Nederland.

Lees ook: Lindsay van Zundert traint vier keer per dag om haar dromen waar te maken