Hoogerheide

Lintje voor vertrekkend VVD-voorman Manus Bolders

Han Verbeem Han Verbeem

De vertrekkend Woensdrechtse VVD-voorman Manus Bolders heeft bij zijn afscheid in de raad donderdagavond een koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Bolders is in de raad opgevolgd door Marius Bakker. Aanvankelijk was onduidelijkheid over het leiderschap. “Dat hebben we intern bekokstoofd, daar komen we nog op terug”, aldus vicevoorzitter Robbert-Jan Willeboordse. Later op de avond werd duidelijk dat Bakker waarschijnlijk het fractievoorzitterschap op zich zal nemen.

Tijdrovend

In de raad waren louter lovende woorden voor Bolders, die na 22 jaar raadswerk nu definitief afscheid neemt uit de Woensdrechtse raadspolitiek. “Het is intensief en tijdrovend werk”, sprak hij bij zijn afscheid, “Ik ben blij dat ik dit al die jaren heb gedaan, maar ik ben ook blij dat ik nu kan stoppen.”

Thuisfront

Het lintje is hem opgespeld door zijn echtgenote Claudia. Zijn twee dochters keken vanaf de achtergrond toe. Manus Bolders benadrukte in zijn afscheidsspeech hoe belangrijk het thuisfront is voor raadsleden. “Vele avonden zijn wij als politici niet thuis omdat we dan vergaderen.” Dat kan alleen met steun van familie en gezin.

Verkiezingsjaar

De Woensdrechtse VVD-raadsfractie gaat nu met Bakker en Willeboordse het komende verkiezingsjaar tegemoet. In maart 2022 kiest Woensdrecht, net als overige gemeenten, een nieuwe gemeenteraad. Een spannende periode, benadrukt het tweetal. De fractie is van samenstelling verandert, maar één ding blijft onveranderd: “De VVD als volkspartij voor iédereen.”