Roosendaal

Lintjes bij voetbalclub RKVV voor Maurice Haast, Leo Dam en Jeroen van Beers

Foto: Timo Reisiger

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Hun liefde voor voetbalclub RKVV Roosendaal is ook bij de koning niet onopgemerkt gebleven. Maurice Haast, Leo Dam en Jeroen van Beers hebben daarom een koninklijke onderscheiding gekregen. Ze zijn alledrie benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Loco-burgemeester Klaar Koenraad heeft de lintjes vrijdag bij hen opgespeld, tijdens de algemene ledenvergadering van RKVV.

De meeste voetbalclubs zijn wel gewend aan huldigingen. Maar de huldiging tijdens deze algemene ledenvergadering is waarschijnlijk de meest verrassende in de geschiedenis van RKVV Roosendaal. Loco-burgemeester Koenraad kwam niet één lintje uitreiken, maar drie tegelijkertijd. Tot grote verrassing van de clubleden om wie het ging: Maurice Haast, Leo Dam en Jeroen van Beers. “Alle drie vrijwilliger in hart en nieren bij RKVV,” aldus de gemeente Roosendaal.

Ruim halve eeuw inzet voor de club

De 73-jarige Haast zit al bijna zijn hele leven bij de club. Hij zet zich al in sinds 1971, dus meer dan 50 jaar. Hij is elftalleider en elke week fluit hij wedstrijden als scheidsrechter. Haast zorgt er ook voor dat de contacten met de teams en bestuurders van andere clubs soepel lopen. “Ook heeft hij zich erg verdienstelijk gemaakt in het bestuur van RKVV, is trainer en jeugdcoördinator en heeft hij een competitie opgezet voor de allerjongste mini-pupillen,” vult de gemeente Roosendaal aan.

Actieve ledenwerver en kasspekker

Dam is als voetballer begonnen bij RKVV. De 62-jarige Roosendaler werd al snel elftalleider van de senioren en van de jeugd. “Hij was van het begin af aan bereid om een stapje meer te doen dan een reguliere vrijwilliger,” aldus de gemeente. Dam speelt dan ook een belangrijke rol in het bestuur van de club. “Hij is een actieve ledenwerver voor de club en heeft financieel ook al veel betekend voor de club.”

Steunpilaar voor de jeugd

De jongste gedecoreerde is 53. Van Beers is jeugdtrainer, maar doet veel meer voor de jeugd dan de trainingsuren. Hij heeft ook altijd klaar gestaan voor de jonge leden als ze mentale of sociale steun nodig hebben. “Iets dat binnen RKVV enorm werd gewaardeerd,” beseft de gemeente Roosendaal. Van Beers is nu ook al weer vijf jaar voorzitter van RKVV Roosendaal. En sindsdien is hij alleen nog maar meer gaan doen voor de club.

De gemeente Roosendaal noemt het toekennen van de koninklijke onderscheidingen dan ook zeer verdiend. Haast, Dam en Van Beers zijn alledrie benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.