Hoogerheide

Lintjes voor Carina de Heer, Piet Meesters en Christ de Weert

Han Verbeem Han Verbeem

Drie inwoners van de gemeente Woensdrecht, allen uit Hoogerheide, hebben maandag een koninklijke onderscheiding ontvangen: Carina de Heer-Hoeks (67), Piet Meesters (81) en Christ de Weert (71). Ze zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Steven Adriaansen bezocht maandagmorgen twee van hen thuis, om hen het lintje en de bijbehorende medaille te overhandigen. Carina de Heer-Hoeks kreeg de verrassing te horen op landgoed Mattemburgh.

Lintjesregen

Traditioneel wordt jaarlijks op de dag vóór Koningsdag met de Lintjesregen een aantal mensen onderscheiden, die zich in de samenleving verdienstelijk hebben gemaakt. Vanwege de coronamaatregelen is een feestelijke bijeenkomst dit jaar niet mogelijk, en zijn de lintjes bij de voordeur aan de gedecoreerden overhandigd. Ook het opspelden van de medailles deed de burgemeester niet zelf, vanwege de Covid19-bepalingen, maar liet dat over aan een familielid van de gedecoreerde.

Carina de Heer-Hoeks

Carina de Heer-Hoeks (67) is 13 jaar als vrijwilliger actief bij de Scouting Hoogerheide; daarnaast is ze 16 jaar vrijwilliger bij Brabants Landschap als coördinator en gids bij landgoed Mattemburgh. Ze is 5 jaar vrijwilliger bij Stichting Luchtvaart Erfgoed Woensdrecht alsmede bij museum Wings over Woensdrecht. Verder is zij 9 jaar penningmeester en vrijwilliger bij schietvereniging Fokker en 7 jaar lid van de ouderraad en medezeggenschapsraad basisschool De Stappen. Het lintje is haar opgespeld door haar zoon Thierry, in Woensdrecht bekend als gemeenteraadslid voor D66 en tevens actief bij de scouting.

Piet Meesters

Piet Meesters (81) is 27 jaar secretaris van de klokkencommissie Nederlandse Postduivenhouders Orgaan. Voorts is hij 26 jaar centrumleider van de Zuid-Limburgse Postduiven Unie, 10 jaar vrijwilliger bij parochie de Bron Hoogerheide-Woensdrecht, 30 jaar voorzitter van postduivenvereniging Vlug en Eerlijk/De Luchtklievers en 9 jaar commissielid van Oudervereniging Plesmanschool. De onderscheiding is hem opgespeld door zijn echtgenote.

Christ de Weert

Christ de Weert (71) is 13 jaar bestuurslid van voetbalvereniging RKVV METO; verder is hij 21 jaar bestuurslid, waarvan 9 jaar al voorzitter, van tennisvereniging Mattemburgh. Hij is 12 jaar vrijwilliger bij Evenementenplein Hoogerheide. Ook is hij 8 jaar lid van de WMO adviesraad Woensdrecht, waarvan 8 jaar als voorzitter. Daaraast is hij 9 jaar bestuurslid van KBO Kring Markiezaat, waarvan inmiddels 7 jaar als voorzitter. Tenslotte is hij 11 jaar vrijwilliger bij Stichting Tante Louise. Zijn echtgenote heeft hem de medaille opgespeld.