Roosendaal

Liza Weald pakt prijs bij Rotterdam Music Awards

Redactie Redactie

De Roosendaalse singer-songwriter Lisa de Bruijn, beter bekend als Liza Weald, heeft bij de Rotterdam Music Awards de prijs voor De Belofte van 2020 gewonnen. Samen met haar band maakt De Bruijn folkmuziek. Met de award ontvangt de Roosendaalse een prijzenbedrag van 10.000 euro.

Door: Jerom Huijskens

Lisa de Bruijn is een van de aanstormende singer/songwritetalenten van West-Brabant. Dit doet ze onder de artiestennaam Liza Weald. Ze maakt folkmuziek en wordt daarbij begeleid door een driekoppige band.

Van songwriter naar artiest

Lisa studeert voor songwriter, maar maakte een tijd geleden het besluit om zelf op te treden. ,,Mijn ouders hebben beide een hele toffe smaak van muziek en zo ben ik op jonge leeftijd met muziek in aanraking gekomen. Later heb ik mezelf aangesloten bij een theatergroep en deed ik op andere manieren optreden. Op dat moment wist ik dat ik een passie had voor muziek en dit te maken voor een publiek.”

Rotterdam Music Awards

De Rotterdamse Music Awards zijn de popprijzen voor de Rotterdamse popsector, bedoeld om de diversiteit en kwaliteit van de Rotterdamse popscene te belichten. De Belofte is een van die awards die je kunt winnen. De geldprijs van 10.000 euro heeft als doel om je eigen muziekproject in de startblokken te zetten. ,,Mijn droom is om ooit een muziekschool op te zetten, waar iedereen welkom is en waar iedereen zich veilig kan voelen. Nu ik deze prijs gewonnen heb gaan er deuren voor me open”, aldus de jonge artieste.