Lob’z lunchroom na make over geopend: ‘Mooier dan ik had kunnen dromen’
Na weken van klussen en verbouwen is het eindelijk zover voor Lobke Verheijen (24). Donderdagochtend opende ze voor het eerst de deuren van haar eigen lunchroom op de woonboulevard in Bergen op Zoom. Voor de gelegenheid stonden er feestelijke ballonnen buiten.
Ondanks dat er geen groot officieel moment was, bleef de opening niet onopgemerkt. Niet veel later dan 9:00 uur zaten de eerste gasten al binnen met een kopje koffie en wat lekkers. “Gelukkig wel, echt heel fijn”, lacht Lobke. Ook zijn de eerste tafels al voorzien van een bordje ‘gereserveerd’.
Vol trots
Met trots kijkt ze naar het resultaat. “Ik ben er heel blij mee en het is eigenlijk nog mooier geworden dan ik had kunnen dromen”, zegt Lobke enthousiast. Met de nieuwe uitstraling wil ze de gasten in een huiselijke sfeer ontvangen. Eerder in de week was de opening met vrienden en familie. “Die zeggen ook dat het huiselijk en warm is.”
Er is veel gedaan want de bar heeft een frisse look, er ligt een nieuwe vloer en de inrichting is compleet nieuw. Lobke weet nog niet goed wat ze kan verwachten, maar heeft er veel zin in. “Het is afwachten hoeveel mensen er vandaag komen, maar de reacties waren positief.” De laatste dagen zijn er al een hoop mensen langsgekomen die vroegen of ze al een bakje konden doen.
Een aanrader is onze huisgemaakte appeltaart en erwtensoep.
Een van de eerste gasten komt al veertig jaar op de locatie waar voorheen Delifrance zat. “Ik was benieuwd hoe het geworden is, want het vorige kende ik al heel lang”, vertelt een man met een zwarte trui. “Het is mooi opgeknapt en dat was nodig ook.” Volgens hem is er wel behoefte aan een nieuwe lunchroom op deze plek.
Op de kaart staan verschillende vers belegde broodjes, salades en gebakjes. Een aanrader? “Qua gebak is dat toch wel onze huisgemaakte appeltaart en voor de lunch de huisgemaakte erwtensoep, vooral voor deze periode van het jaar.” Ook het broodje ham-kaas valt in de smaak. “Die was erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar”, zegt de man in het zwarte shirt.
Toekomst
Er liggen nog wel een aantal toekomstplannen, maar voor nu richt Lobke zich op haar lunchroom. “Als de basis goed is, hoop ik een beetje te kunnen uitbreiden en ook mijn webshop erbij te betrekken.” Die webshop is er al wel maar om niet alles tegelijk te doen, zet ze die voorlopig op een laag pitje. Voor haar eerste gasten maakt dat niks uit. “Ik kom zeker weten vaker langs”, zegt de man.