Roosendaal

Lockdown merkbaar in glasbak: meer bierflesjes bij afval

Han Verbeem Han Verbeem

De effecten van de corona-lockdown worden ook bij afvalverwerker Saver merkbaar. Bij de glasbakken komt steeds meer bruin glas terecht; volgens Saver-directeur Pascal de Klerk een teken dat mensen nu vaker thuis hun biertje drinken.

Door: Han Verbeem

Volgens directeur De Klerk komen er bij het ingezamelde glasafval meer bruine flessen binnen van voornamelijk Belgische speciaalbiertjes. “Dat zien we bij de glasbakken in zowel de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom als in Woensdrecht”, aldus De Klerk. Het totale aanbod van glas neemt echter niet toe; dus er wordt wel ánders maar niet méér gedronken – afgaande op het aantal ingeleverde flessen.

Openingstijden Saver tijdens feestdagen

Ondanks de lockdown zijn de milieustraten van Saver tijdens de periode tussen Kerst en Oud en Nieuw wel geopend. Tijdens de feestdagen zelf zijn ze uiteraard gesloten. De informatie over de openingsdagen en -tijden is te vinden op de website: www.saver.nl

Afvalcontainers dicht met Oud en Nieuw

Evenals voorgaande jaren sluit Saver de ondergrondse contairers af tijdens de jaarwisseling. Op Oudejaarsdag gaan ze dicht, om in de loop van Nieuwjaarsdag weer geopend te worden. Hoewel er een landelijk vuurwerkverbod is afgekondigd, houdt Saver toch rekening met overlast en vernielingen tijdens Oud en Nieuw.