Roosendaal

Lokaal Sociaal 21 keert niet terug in de Roosendaalse politiek

Fractievoorzitter Adrienne Maas (foto: ZuidWest FM)

Kitty Joachems Kitty Joachems

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 keert Lokaal Sociaal 21 niet terug als lokale partij in Roosendaal. Adriënne Maas antwoordt desgevraagd dat politiek even “de koelkast” in gaat.

“Ik zeg niet “nooit meer” maar nu gaat het niet passen. Ik start per 1 september in een nieuwe baan en start even daarna met een studie die anderhalf jaar in beslag neemt”, legt Maas uit. In februari van dit jaar verliet zij samen met partijgenoten Marion Heessels en Michael Beens de SP. Er was volgens hen geen sprake van ruzie. Maar de drie raadsleden voelden zich wel onvoldoende gesteund door het bestuur. De situatie bleek onhoudbaar en de voltallige fractie stapte op. Daarmee kwam er een einde aan 25 jaar SP in Roosendaal.

Om te voorkomen dat er drie plaatsen in de raadszaal leeg zouden blijven besloot Maas samen met Heessels en Beens een eigenstandige fractie op te richten. Zij gingen gedrieën verder als Lokaal Sociaal 21. Op dat moment was nog niet zeker of ze mee zouden doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. “Bij het opstarten van een nieuwe politieke partij komt veel kijken en ik wil eerst maar eens zien hoe het allemaal gaat lopen”, zei Maas daar toen over. Inmiddels is dus duidelijk dat Lokaal Sociaal 21 na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 ophoudt te bestaan.

Lees ook: SP per direct uit Roosendaalse raad