Geen regio geselecteerd

Loop voor Nicole passeert razendsnel bedrag van 25.000 euro

Redactie Redactie

Een jaar geleden liep docente Nicole de Regt met haar collega’s voor 3FM Serious Request: The Lifeline. Dit jaar is dat niet mogelijk. Nicole overleed onlangs aan de gevolgen van het coronavirus. Als eerbetoon aan hun moeder, vrouw en goede vriendin liepen vrienden, collega’s en haar gezinsleden woensdagochtend een afstand van 25 kilometer om geld in te zamelen voor het goede doel. De succesvolle actie heeft een bedrag van ruim 25.000 euro opgeleverd. 

Door: Maarten Elst en Jerom Huijskens

Zo’n twintig deelnemers liepen woensdag, volledig coronaproof, verspreid van elkaar een afstand van ongeveer 25 kilometer. Tijdens de lange tocht kwamen de familieleden, vrienden en collega’s van Nicole de Regt langs plaatsen die iets hebben betekend in het leven van De Regt. 

Vorig jaar nog was Nicole de Regt zelf kartrekker van een tocht voor Serious Request: The Lifeline, een landelijke goedendoelenweek van radiozender 3FM. In 2020 raakte ze besmet met het coronavirus. Enkele weken geleden overleed de 48-jarige Bergse aan de gevolgen van de ziekte. Goede vriendin Monique Verbiest zette samen met enkele andere organisatoren de wandelactie door. ,,Vorig jaar hebben we samengelopen, dit jaar waren we dat weer van plan, maar helaas kan ze er niet meer bij zijn. Nu lopen we voor haar.”

Ruim 25.000 euro

Het streefbedrag stond aanvankelijk op 5.000 euro, maar is inmiddels ruimschoots de 25.000 euro gepasseerd. Dochter Nienke is trots op het bedrag en geeft aan met een dubbel gevoel de 25 kilometer af te leggen. ,,Het liefst hadden we deze loop met onze moeder gedaan.”

,,Nicole was iemand met een groot hart voor de mensen om haar heen, voor muziek, voor de Montessorischool, voor de kinderen, maar ook voor 3FM”, vult Verbiest aan. ,,Vorig jaar heeft zij ons meegenomen in haar enthousiasme om mee te doen aan de actie voor 3FM. We proberen haar passie en inzet uit te stralen zoals zij het deed, we doen ons best.”

Nienke, die samen met haar vader en twee zussen vooraan loopt, verwacht dat haar moeder trots zou zijn geweest op hun actie. ,,Ik denk dat onze moeder heel trots zou zijn op iedereen die meeliep en het heel cool zou vinden dat we zoveel geld hebben ingezameld.”

Met 25.000 euro ging de actie ‘Lopen voor Nicole’ aan de leiding bij 3FM Serious Request:The Lifeline als hoogst opgehaalde bedrag. Met de actie wordt geld ingezameld voor het Rode Kruis dat medische hulpverleners ontlast en verspreiding van het coronavirus tegengaat. Doneren kan nog via deze link.

Annulering sponsorloop

Woensdagochtend zouden de leerlingen van het Montessori een sponsorloop hebben gelopen, maar door de aangescherpte coronamaatregelen is deze afgelast en zal op een andere datum plaatsvinden.