Hoogerheide

Lost Treasures neemt je mee op ontdekkingsreis in de winkel van curiosa en rariteiten

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Stokstaartjes, slangen, skeletten. Er zijn heel wat bijzondere voorwerpen en dieren te bewonderen in de nieuwe Lost Treasures winkel in Hoogerheide. Bij binnenkomst in de winkel waan je je al snel in de tropen. Links zijn de grote tijgerpythons, een stukje verder zie je kameleons en hagedissen. Zaterdag 2 september opent de nieuwe winkel haar deuren.

Lost Treasures wordt gerund door Angelique en Wendy Buitendijk. “Het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby”, bekent Angelique. Al jaren heeft ze een grote passie voor antiek, taxidermie (opgezette dieren), edelstenen en rariteiten. Wendy werkte voorheen in de zorg. “We reizen zelfs naar Frankrijk en Duitsland af om spullen te kopen. Op een gegeven moment heb je teveel, ga je verkopen en zijn we een pand gaan huren.”

Bijzondere dieren

Naast in- en verkopen van rariteiten organiseren Angelique en Wendy kinderfeestjes met hun bijzondere dieren. “Voorheen gingen we altijd met onze dieren naar de mensen toe”, vervolgt Angelique. “Maar nu we de winkel hebben hoeft dat niet meer. Dan kunnen we de kinderfeestjes hier organiseren.”

Een deel van de exotische en bijzondere dieren leeft namelijk in de winkel. Stokstaartjes Zoë en Timon bijvoorbeeld. Zij zijn door Angelique en Wendy met de fles grootgebracht omdat ze verstoten waren door hun moeder. “En we hebben Pino de Ara. En baardagamen, slangen, kameleons en tenrecs.”

De dieren zijn overigens niet te koop. “Wij hebben ze om mensen kennis te laten maken met de dieren. We leren kinderen bijvoorbeeld hoe ze met zo’n dier om moeten gaan, en dat je een slang in het wild echt niet zomaar kan benaderen.”

Workshops

Ook organiseren Angelique en Wendy workshops en ze bezoeken verzorgingstehuizen en basisscholen met hun dieren. “We verzorgen workshops vlinders prepareren, schorpioenen prepareren, chakrahangers maken van edelstenen, skeletten bouwen. En we zijn heel druk bezig met uitbreiden. Dit is voor ons ook allemaal nog best wel nieuw.

Openingsfeest

Zaterdagochtend om 10 uur wordt de winkel feestelijk geopend met champagne en taart. “Er zijn springkussens, kinderen kunnen op de foto met de dieren en er zijn openingsacties voor de spullen die we verkopen.” En zondag gaat het feestje gewoon door. “Dat is gewoon een extra openingsdag!”