Bergen op Zoom

LPS: meer tijd nodig voor nieuwe scholen in Juvenaat

Het voormalige Juvenaat aan de Pater Dehonlaan. Het gebouw staat sinds de fusie met het Mollerlyceum leeg.

Herbert Kats Herbert Kats

Het is de bedoeling dat LPS Expeditie en het Lowys Porquin College per 1 augustus 2025 in het voormalige Juvenaat-gebouw in Bergen op Zoom gevestigd zijn. Het gaat om een kindcentrum en voortgezet onderwijs (het college).

Om uitvoering van de plannen mogelijk te maken zijn nieuwe initiatieven nodig, meldt de Lowys Porquin Stichting (LPS). Bij het Ministerie van Onderwijs zijn de plannen inmiddels wel aangemeld.

Op maat

Doel is en blijft een persoonlijk en op maat gemaakte aanpak voor kinderopvang en (voortgezet) onderwijs op de Brabantse Wal. Hoe dat precies vorm krijgt wordt nader uitgezocht.

Wel is helder dat de LPS andere wegen moet zoeken. De deadline om de oorspronkelijke invulling te kunnen uitwerken passeerde zonder afdoende ouderverklaringen van de doelgroep (ouders met kinderen uit de directe omgeving in een specifieke leeftijdsgroep). 

Rompslomp

Stéphane Cépèro, voorzitter College van Bestuur van LPS, licht toe: “Ouders gaven aan dat zij door de administratieve rompslomp geen ouderverklaring hebben ingevuld. Echter hebben we veel enthousiaste ouders gesproken over beide initiatieven. Daarom gaan we door met het onderzoeken van andere mogelijkheden om per 1 augustus 2025 te starten.”