Roosendaal

Maarten van der Weijden spreekt Roosendaalse ondernemers toe over tegenslagen

© Nationale Beeldbank

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Ondernemen is topsport. Daarom worden Roosendaalse ondernemers op woensdag 16 november in het zonnetje gezet. Dat gebeurt tijdens de Dag van de Ondernemer in theater De Kring. Er komen meerdere sprekers, waaronder Olympisch kampioen Maarten van der Weijden.

Ondernemers hebben het niet altijd makkelijk. Ze krijgen dagelijks te maken met lange levertijden van materialen, of de torenhoge energieprijzen. “Maar deze ondernemers geven niet op, ze gaan gewoon door. Dat vergt een bepaalde mindset die vergelijkbaar is met die van topsporters”, schrijven burgemeester Han van Midden en wethouder Sanneke Vermeulen.

Omgaan met tegenslagen

Daarom hebben ze Olympisch kampioen Maarten van der Weijden uitgenodigd als gastspreker. Van der Weijden is jaren geleden genezen van lymfatische leukemie. “De drie hoofdpunten van zijn lezing gaan dan ook over tegenlagen, topprestaties en ondernemen”, licht een woordvoerder van de gemeente toe.

Naast de Olympisch kampioen komen ook Rembrandt Joosten – een oud-commando – en Michel Reiners – de directeur van Brabantsport – aan het woord.